open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Krađu snimile kamere: Bivši radnik opljačkao dva objekta "Paša Donera"?
Iz jednog objekta odnio zaradu nakon smjene, u drugi provalio kroz prozor, tvrde iz "Paša Donera"
20.07.2019. u 16:01
get url
text
get url
text

Policiji u Sarajevu prijavljen je slučaj dvostruke krađe iz ugostiteljskih objekata "Paša Doner" u Starom Gradu i na Grbavici, a za koju se sumnja da ih je počinio jedan od njihovih sada već bivših radnika.

Kako su nam kazali iz ovog ugostiteljskog objekta, njihov nekadašnji radnik Semir H. je u noći sa 13. na 14. jula, nakon što je završio svoju smjenu, odnio svu zaradu i više se nije pojavio, a na telefonske pozive nije odgovarao.

Slučaj su, kažu, odmah prijavili policiji, da bi ni sedmicu dana kasnije, kako tvrde iz "Paša Donera", ista osoba, ponovo opljačkala njihovu poslovnicu u naselju Grbavica.

Ovaj put, pljačku su snimile i kamere videonadzora, na kojima se vidi počinilac. On je, kako saznajemo, u drugi objekat ušao u ranim jutarnjim satima, te je znao gdje da pronađe novac.

Iz "Paša Donera" kažu da iz policije još nemaju informacije o istrazi.

- Nažalost, momak kojem je data prilika da svojim radom pošteno zaradi u objektima gdje nikad plata radnicima nije kasnila, iskoristi tu priliku da pokrade mjesto gdje hljeb zarađuju mnogi drugi pošteni momci. Ugostiteljski objekti "Paša Doner" posluje već šest godina i predstavljaju jednu od stranih investicija u našem gradu. Posluju prema svim pravilima i zakonima ove države, ali kako ti zakoni štite poslodavca? - ogorčeni su u "Paša Doneru".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.