open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EURO
Kraj dugog putovanja: Rukometni Zmajevi stigli u estonsku Polvu
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poslije stigla je u Polvu, gdje 6. januara igra utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine protiv Estonije.
04.01.2021. u 20:23
get url
text

Izabranici selektora Bilala Šumana danas su letom iz Frankfurta stigli u Tallinn, a iz estonske su poslije više od tri sata vožnje stigli u grad u kojem će odigrati prvi od dva duela sa Estoncima.

VEZANI TEKST - Bh. reprezentativci u Frankfurtu čekaju let za Tallinn

Dvije selekcije su u dosadašnjoj historiji odigrale deset zvaničnih međusobnih duela. Najbolji bh. rukometaši su upisali pet pobjede, dva remija i tri poraza.

Našoj reprezentaciji prijeko su potrebne pobjede u dvomeču sa Estoncima, ukoliko se uopće želimo boriti za plasman na naredno Evropsko prvenstvo.

U jedinom susretu koji je BiH odigrala u dosadašnjem dijelu kvalifikacija poraženi smo na gostovanju u Njemačkoj s 25:21.

Utakmica u Polvi igra se u srijedu s početkom u 18.30 sati, dok se drugi duel igra četiri dana kasnije u Bugojnu.

Boje naše selekcije u Estoniji branit će: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Mirko Herceg, Marin Vegar, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Dino Hamidović, Josip Perić, Marko Tarabochia, Dejan Malinović, Marko Panić, Ibrahim Haseljić, Vladimir Vranješ, Igor Mandić i Gafar Hadžiomerović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.