Nakon 23 godine

Kraj ljubavi između Nikea i španske La Lige

Objavljeno: 16.04.2019. u 10:45

Novi tehnički sponzor, kada je riječ o zvaničnim loptama, u španskom klupskom fudbalu bit će Puma

Nikeova lopta neće se više kotrljati fudbalskim terenima u Španiji

FOTO: TWITTER

Jedna od velikih promjena za narednu sezonu španske La Lige objavljena je danas. Naime, poslije 23 godine došao je kraj saradnji između elitnog ranga španskog fudbala i američkog sportskog brenda Nike, s čijom loptom se više neće igrati mečevi u dva najjača fudbalska razreda u Španiji.

Nikeove "bubamare" bile su zvanične lopte La Lige od sezone 1996/1997, a novi tehnički sponzor, kada je riječ o loptama, bit će Puma. Njemačka kompanija dogovorila je trogodišnji ugovor koji se završava u sezoni 2021/2022 ukupne vrijednosti pet miliona eura.

Pojedini mediji izvjestili su kako se Puma na ovaj korak odlučila jer neke od najvećih zvijezda ovoga brenda poput Antoinea Griezmann, Jana Oblaka, Luisa Suareta, Samunela Umtitija i Santija Cazorle igraju u La Ligi, dok će u sljedećoj sezoni Puma imati dva predstavnika više među španskom elitom, Gironu i Valenciju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije