Game of Thrones

Kraj serije: Ko će zasjesti na prijestolje Sedam kraljevstva?

Objavljeno: 19.05.2019. u 20:00

Još samo jedan dan dijeli nas od posljednje epizode kultne serije "Igra prijestolja", a brojni fanovi s nestrpljenjem čekaju da vide ko će zasjesti na najkrvavije prijestolje svih vremena...

FOTO: IMDB

"Igra prijestolja" bliži se kraju, a ostala je još samo jedna epizoda serije. Mnogi potencijalni "kandidati" za prijestolje umrli su u prethodnim epizodama pa se smanjio broj likova koji bi mogli zasjesti na najpoželjniji tron.

Iako je bio jedan od izglednijih "kandidata" za prijestolje, vođa "vojske mrtvih", poznatiji kao Night King, umro je na kraju treće epizode osme sezone, a ubila ga je Arya Stark.

Lik koji je zaslužan za smrt brojnih drugih likova je Cersei Lannister, kojoj su mnogi predviđali prijestolje. Ipak, ona i njen brat Jamie poginuli su na kraju posljednje prikazane epizode, nakon što se na njih urušila utvrda.

Kad se sve zbroji i podijeli, svega nekoliko likova ostalo je u "igri" za prijestolje: Jon Snow, koji je zapravo Targaryen, zatim njegova tetka Daenerys, poznatija kao "Majka zmajeva", Tyrion Lannister, mnogima omiljeni lik i brat spomenutih Cersei i Jamieja, te troje Starkova: Aryia, Sansa i Bran.

Inače, mnogi fanovi su ljutiti nakon pete epizode posljednje sezone. Nije im se dopalo što je "Majka zmajeva" izgubila razum te spalila cijeli Grudobran, grad u koji je došla kako bi tamo vladala.

Osim toga, gledateljima se ne sviđa način na koji je umrla Cersei, jer smatraju da takav lik zaslužuje "kreativniju" smrt.

Izvor:   24sata.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije