open-navfaktor-logo
search
Povrijedio zglob
Kraj sezone za Neymara: PSG potvrdio da Brazilac mora na operaciju
Brazilski fudbaler i napadač Paris Saint-Germaina Neymar bit će podvrgnut operaciji na desnom skočnom zglobu zbog čega će biti izvan terena do četiri mjeseca i propustiti ostatak sezone, saopštio je u ponedeljak francuski klub.
06.03.2023. u 18:48
get url
text

Neymar će propustiti utakmicu osmine finala Lige prvaka u gostima kod Bayerna koja je na programu u srijedu i bit će operisan narednih dana u bolnici u Dohi, u Kataru, saopštio je klub iz Pariza, prenosi Anadolija.

- Neymar je pokazao nekoliko slučajeva teške nestabilnosti desnog skočnog zgloba. Nakon najnovijeg slučaja istegnuća 20. februara, medicinski tim PSG-a preporučio je operaciju ligamenta kako bi se problem trajno riješio. Svi eksperti sa kojima smo se posavjetovali potvrdili su potrebu za ovakvim zahvatom - navodi se u saopštenju PSG-a.

Neymar se posljednji put povrijedio u februaru u pobjedi od 4:3 nad Lilleom u francuskoj ligi. Povrijedio je desni skočni zglob i u prvom meču Brazila na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali se uspio vratiti na turnir.

Ovo nije prvi put da brazilski napadač propušta važne utakmice francuskog kluba. Brazilac je više puta bio van terena zbog povreda stopala, prepona, rebara i skočnog zgloba otkako se pridružio PSG-u za rekordnih 222 miliona eura 2017. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.