open-navfaktor-logo
search
Poraz u prvom kolu
Kraj za nervoznog Džumhura na samom startu Roland Garrosa
Damir Džumhur poražen je s 3:1 u prvom kolu Roland Garrosa od francuskog tenisera Antoinea Hoanga
28.05.2019. u 19:29
get url
text

Damir Džumhur poražen je s 3:1 u prvom kolu Roland Garrosa od francuskog tenisera Antoinea Hoanga, koji trenutno zauzima 146. mjesto na ATP ranking-listi. Rezultat po setovima glasio je 6:4, 0:6, 7:6 i 6:3.

Najbolji bh. teniser slabo je otvorio meč jer je već na samom startu 146. igrač svijeta uspio napraviti break, a potom ga ovjeriti i povesti s 2:0. Ipak, tri naredna gema pripala su Džumhuru, koji je tako poveo s 3:2.

U devetom gemu prvog seta francuski teniser oduzeo je servis Džumhuru koji nije uspio osvojiti nijedan poen, da bi na identičan način potvrdio break ali i osvojio prvi set.

Slaba igra u finišu prvog seta očito je naljutila Džumhura, pa je drugi set za 29 minuta riješio u svoju korist rezultatom 6:0 i tako stigao do izjednačenja. Džumhur je bio prilično nervozan u prva dva seta, a nakon što je izjednačio na 1:1 od glavnog sudije je zatražio da siđe na teren kako bi se uvjerio da treba zaliti teren, koji je prema mišljenju Džumhura očito bio pretvrd.

Iako se poslije pet gemova igre u drugom setu činilo da će Francuz doći do vodstva od 2:1 u setovima, jer je imao prednost 4:1 u trećem setu, Džumhur je uspio preokrenuti i povesti s 5:4. Posebno žestok duel vođen je u šestom gemu u kojem je Džumhur iskoristio tek petu break loptu.

Novi brek u trećem setu viđe je u 11. gemu, kada je Hoang oduzeo servis Džumhuru, da bi bh. teniser uzvratio rebreakom i tako treći set "odveo" u tiebreak u kojem je Francuz bio bolji i poveo s 2:1. I u ovom setu je Džumhur imao svoje ispade, a u jednom trenutku je dobio i zvaničnu opomenu nakon što je lopticu napucao preko tribina.

Pobjednika ovog meča odlučio je osmi gem četvrtog seta u kojem je Francus napravio jedini break, da bi u narednom gemu iskoristio tek treću meč-loptu i slavio sa 3:1 poslije tri sata i dvije minute igre.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.