open-navfaktor-logo
search
Historijski uspjeh
Krajem jula preživjeli katastrofu, danas se plasirali u Kup BiH
U žrijebu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine prvi put u historiji će se naći Mladost iz Kikača
12.09.2018. u 19:40
get url
text


Riječ je o kalesijskom klubu iz Prve lige TK, koji je danas u drugom kolu Kupa Federacije Bosne i Hercegovine izbacio favoriziranu Budućnost iz Banovića.

Mladost je najveći uspjeh u historiji kluba izborila pred domaćim navijačima. Nakon što je regularni dio susreta okončan rezultatom 1:1, plavo-bijeli su plasman dalje izborili poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Najbolja je ovo nagrada za kalesijski klub koji posljednjih nekoliko godina ulaže mnogo u infrastrukturu. Mladost kao domaćin može se pohvaliti vrhunskim svlačionicama, kao i propratnim sadržajima poput klupskog restorana. Na stadionu su nedavno uz pomoć navijača, prijatelja kluba, izgrađene i tribine, što je ovom "fudbalskom borilištu" dalo potpuno novu dimenziju.

Nisu u Mladosti poklekli ni kada im je krajem jula vodena bujica nakon poplava koje su zadesile Kalesiju uništila teren, zaštitne ograde i napravila veliku štetu. Nasuprot, iz svega su izašli još jači, poslije čega su nagrađeni dobrim rezultatom, koji je ioanko jedino mjerilo u fudbalu.

A za dobar rezultat Mladosti zaslužni su predsjednik Senad Mujkanović, ujedno i prvi čovjek tuzlanske Slobode, na terenu odlične stvari odrađuju Semir Mujkanović, koji je u prošloj sezoni zabio preko 40 golova, kao i plejada dugododišnjih igrača kluba poput Selimovića, Avdibašića, Jašarevića, Dedića. Sa klupe ih predvodi legendarni fudbaler Slobode Ademir Ado Smajlović.

Mladost sada čekaju novi izazovi. Najsretniji bi bili kada bi im kuglice na sutrašnjem žrijebanju dodijelile neke od velikana bh. fudbala poput Želje, Sarajeva, Veleža, Slobode...Prema propozicijama takmičenja bili bi domaćini, a to mi svakako bila velika fešta u Kalesiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.