open-navfaktor-logo
search
Koncert
Kraljica sevdaha u Zagrebu: Publika Hanku Paldum dva puta vraćala na bis
Pjevačica se sinoć prisjetila legendarnog Kemala Montena i u duetu sa Paulom Jusić izvela kompoziciju "Dušo moja"
15.10.2019. u 13:21
get url
text
Hanka Paldum na sceni Velike dvorane KD Vatroslav Lisinski

Hanka Paldum koncertom "Ja vas pjesmom zovem" sinoć je u Velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu proslavila 45. godina karijere.

Ovaj jedinstveni muzički događaj u produkciji Paule Jusić i Đele Jr Jusića objedinio je sve najznačajnije muzičke trenutke i pjesme koje su obilježile rad naše kraljice sevdaha. Na kultnoj sceni sa Hankom je bilo 20 vrhunskih muzičara. Uz orkestar BHRT-a pratili su je i Almir Hukelić Aka, Samir Hodžić, Davor Maraus, Đelo Jusić Junior.

Paldum je svojom izvedbom dirnula mnoge posjetioce, među kojima je bio i gradonačelnik Milan Bandić, koji joj je poklonio veliki buket cvijeća. Koncert o kojem će se dugo pričati Hanka je otvorila intepretacijom "Ima l' jada k'o kad akšam pada", koju je izvela uz pratnju odličnog Almira Hukelića. Nakon toga, na repertoaru su se redali njeni hitovi "Ja te pjesmom zovem", "Pamtim još", "Sve što žena sanja"...

{$galerijaFotografija}

Pjevačica se sinoć prisjetila legendarnog Kemala Montena i u duetu sa Paulom Jusić izvela kompoziciju "Dušo moja". Publika je Hanku dva puta vraćala na bis i zajedno su pjevali "Sa, Sa, Sarajevo" i "Zvijezda tjera mjeseca".

Hanka Paldum - Zagreb, 15.10.2019
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.