open-navfaktor-logo
search
Koridor Vc
Kreće izgradnja deset kilometara duge dionice Počitelj - Zvirovići
Dionica Počitelj - Zvirovići LOT 1, u ukupnoj dužini od 10,1 kilometar, od iznimne je važnosti jer će izgradnjom te dionice Hercegovina biti direktno povezana s Evropskom unijom, odnosno graničnim prijelazom Bijača
19.11.2019. u 11:06
get url
text
Autoput

Početak radova na dionici Počitelj - Zvirovići LOT 1 bit će obilježen svečanošću u petak, (22. novembra) u kasarni Dretelj u Čapljini.

Dionica Počitelj - Zvirovići LOT 1, u ukupnoj dužini od 10,1 kilometar, od iznimne je važnosti, jer će izgradnjom te dionice Hercegovina biti direktno povezana s Evropskom unijom, odnosno graničnim prijelazom Bijača, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Lot 1 obuhvaća trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do Petlje Zvirovići, a izvođač radova je kineska firma China State Construction Engineering Corporation Limited (CSCEC).

Veliki most kod Počitelja nije sastavni dio ovog lota.

Izgradnja poddionice Počitelj - Zvirovići finansira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Evropskom investicijskom bankom (EIB).

Na svečanosti govorit će čelnik CSCEC-a Tang Hao, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, kineski ambasador u BiH Ji Ping i predsjedavajući Do.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.