Malo drugačije lazanje od onih na koje ste navikli, ali isprobajte, nećete se pokajati!
Uglavnom, preferiramo juneće meso kada su u pitanju lazanje, ali smo odlučili dati priliku i piletini. Četveročlana porodica može uživati u ovim jednostavnim lazanjama.
Potrebno vam je: kore za lazanje, maslinovo ulje, mrkva, luk, celer,sjeckani peršun, 500g mljevenog pilećeg mesa, 60 g pileće šunke, so, biber, ruzmarin, 2 dl bijelog vina, kašika brašna, 2 dl pasiranog paradajza, 100 g ribanog sira
Priprema:
Kratko skuhajte kore za lazanje u proključaloj vodi da omekšaju.
Nasjeckajte mrkvu, luk i celer pa ih prepržite na ulju. Dodajte šunku i meso.
Kad meso posivi dodajte začine, vino i kuhajte dok alkohol ne ispari.
Sos od paradajza i brašno skuhajte sa strane. Slažite lazanje tako da prvo stavite kore pa nadjev. Sve prelijte paradajzom, pospite sirom i pecite pola sata na 200 stepeni.