Kremasti, mat ili sjajilo: Sve što trebate znati o ruževima za usne

Objavljeno: 09.07.17 u 20:52

Posljednjih mjeseci, mat ruževi apsolutno su najtraženiji i sigurno sjede na tronu popularnosti.

Iako su trenutno mat ruževi popularniji, standardni kremasti ipak su klasici koje i dalje najviše žena najradije bira FOTO: ILUSTRACIJA
Iako su trenutno mat ruževi popularniji, standardni kremasti ipak su klasici koje i dalje najviše žena najradije bira FOTO: ILUSTRACIJA

No oni nisu svakako jedina opcija o kojoj trebate razmišljati, niti su uvijek najbolja opcija. A evo što sve morate znati o ostalim teksturama i trikovima kako ih najbolje nositi.

Mat 

Po samoj definiciji, mat znači odustnost sjajnih čestica. Ruževi s ovakvim finishem pružaju nježnu, baršunastu teksturu, što znači da nisu nimalo vlažni, ili su izuzetno oskudno hidratizirajući. Kako se usne ne bi pretjerano isušile, prije nanošenja ruža napravite piling, a zatim ih obilno hidratizirajte. Mat ruževi izrazito su pigmentirani i dugotrajni i najbolji su odabir želite li puniji izgled usana ili možda želite iscrtati veće usne nego što ih prirodno imate.

Sjajilo 

Sjajila su instant podsjetnik na srednjoškolske dane kada smo ih svi odreda koristili. Iako nisu toliko pigmentirana kao ruževi, sjajila su izvrstan izbor za svaki dan, ljeto, ali i sve one trenutke u kojima želimo mladenačkiji i opušteniji izgled. Svakako probajte i nanošenje sjajila na omiljenu nijansu ruža za usne. To će im podariti dodatnu dimenziju sjaja, sočnosti i privlačnosti.

Kremasti 

Ovo je ono što smatramo standardnim ruževima. Jednako su bogate teksture kao i pigmenta. Nude više sjaja nego što je to slučaj sa mat ruževima i puno su manje ljepljivi nego što je to slučaj sa sjajilima. Iako su u posljednje vrijeme mat ruževi popularniji, standardni ruževi ipak su klasici koje i dalje najviše žena najradije bira. Lako se nanose, iako ponekad znaju izgledati neuredno, pa je od velike važnosti obavezno prije nanošenja upotrijebiti olovku kako bi se jasno obrubile usne i kako bi se spriječilo razlijevanje.