open-navfaktor-logo
search
Danas konsultacije
Kremlj: Odgovori na sankcije zapadnih zemalja bit će u skladu sa interesima Rusije
Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov saopćio je da će ruski predsjednik Vladimir Putin održati sastanak sa resornim zvaničnicima te zemlje i razgovarati o ekonomskoj situaciji izazvanoj vojnom operacijom u Ukrajini i sankcijama koje su zapadne zemlje i organizacije uvele Moskvi.
28.02.2022. u 13:18
get url
text

Peskov je novinarima u Moskvi kazao da će Rusija adekvatno odgovoriti na sankcije zapadnih zemalja i to u skladu s vlastitim nacionalnim interesima.

- Putin će se danas baviti ekonomskim pitanjima. Ekonomska realnost se značajno promijenila. Stoga, danas na konsultacije u Kremlj dolaze premijer Mihail Mishustin, njegov zamjenik Andrey Belousov, kao i ministar finansija Anton Siluanov, guvernerka Centralne banke Elvira Nabiulina i drugi zvaničnici iz tog resora - rekao je Peskov.

Mnoge zemlje uvele su zabranu letova ruskim avio kompanijama, a Peskov je rekao da će Rusija odgovoriti recipročnim mjerama i u skladu sa vlastitim nacionalnim interesima.

Komentirajući i direktne sankcije koje su uvedene ruskom predsjedniku Putinu, Peskov je rekao da je to glupo i kratkovidno.

Ocjenjujući izjave zvaničnika zemalja NATO-a da postoji mogućnost rata sa Rusijom, Peskov je rekao da su to apsolutno neprihvatljive izjave.

Ističući da se na bjeloruskoj granici očekuju pregovori ruskih i ukrajinskih vlasti, Peskov je naveo da je ukrajinska delegacija stigla na navedeno mjesto.

- Veoma nam je žao što ovi pregovori nisu počeli dan ranije. Postojala je prilika da pregovori počnu - rekao je Peskov.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.