open-navfaktor-logo
search
Poznati razbojnik
Kristijana Matulovića ponovo traži policija: Tokom pljačke ženi nanio teže povrede
Sarajevska policija traga za Kristijanom Matulovićem (25), poznatim razbojnikom s Koševskog Brda, zbog sumnje da je jučer popodne u tom naselju tokom pljačke teško povrijedio ženu.
09.12.2020. u 18:19
get url
text

Prema informacijama iz MUP-a KS, sinoć oko 19 sati u prostorije PU Centar došla je N. Z. iz Sarajeva, te prijavila da ju je u ulici Braće Begić na Koševskom brdu, oko 17.30 sati napao Matulović, koji je bio u društvu sa nekom ženom.

VEZANI TEKST - Zbog pokušaja ubistva Marka Matulovića uhapšen njegov stariji brat Eldin

Od oštećene je Matulović oteo ceker u kojoj se nalazio novčanik sa novcem i kreditnim karticama, a tom prilikom nesretnu ženu je oborio na tlo.

Ženi su konstatovane teške povrede u KCUS-u, gdje ju je prevezla Hitna pomoć.

Nakon zbrinjavanja, puštena je na kućno liječenje.

U potrazi za odbjeglim Matulovićem, koji je nakon krađe podigao određenu svotu novca sa ukradene kartice, policija je u stanu koji koristi u ulici Nusreta Šišića Dede pronašla 41-godišnju S. Z.

Ona je zbog sumnje da je počinila krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela uhapšena, te sprovedena u službene prostorije MUP-a KS, dok se za Matulovićem i dalje traga.

Kristijana je policija više puta privodila zbog razbojništava. Još kao maloljetnik je pokušao opljačkati muškarca iz Konjica u naselju Koševsko Brdo, ali je naišao na otpor i došlo je do fizičkog sukoba u kojem je izvukao deblji kraj, te je tada završio u bolnici sa lakšim tjelesnim povredama.

Teško je povrijeđen i u junu 2015. godine, kada ga je u Zavodu za mušku djecu i omladinu Hum u Sarajevu pretukao 19-godišnji Vladimir Vasiljević. Obojica su u to vrijeme bili štićenici ove ustanove, gdje su upućeni na izdržavanje mjere preodgoja zbog više ranije počinjenih krivičnih djela.

Teško je pretučen i u martu 2017. godine kada su ga na tramvajskoj stanici na Čengić Vili pretukle dvije nepoznate osobe. Tada je zadobio teške povrede glave i lica zbog čega je jedno vrijeme proveo na liječenju na Klinici za neurohirurgiju KCUS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.