Krivična prijava protiv komšinice zbog trovanja stoke Nedžada Herceglije

Objavljeno: 13.11.17 u 15:15 Autor: M. M.

Policija iz Istočnog Sarajeva podnijet će Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv Ane Abazović (32) iz Rogatice, zbog trovanja tri krave povratnika u rogatičko selo Bjelogorci Nedžada Herceglije.

Krave uginule pdmah nakon što su pojele spornu materiju    FOTO: ARHIV
Krave uginule pdmah nakon što su pojele spornu materiju FOTO: ARHIV

- Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji i prikupljenih dokaza, policijski službenici PS Rogatica identifikovali su A. A. (1985) iz Rogatice kao osobu osumnjičenu za izvršenje krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. Lice se sumnjiči da je 09/10.11.2017. godine, na porodičnom imanju oštećenog, na području opštine Rogatica, u stočnu hranu pomiješalo materiju koja svojim izgledom asocira na vještačko đubrivo, koju je stoka pojela i nakon čega je uginula - navodi se u saopćenju PU Istočno Sarajevo.

Iz policije dalje navode da će nakon provedenih vještačenja izuzetih tragova sa uviđaja mjesta događaja i pregleda leševa uginulih grla stoke, Okružnom javnom tužilaštu u Istočnom Sarajevu - Područnoj kancelariji Višegrad biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 VEZANI TEKSTOVI: