open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Krivokapić: Vlada već pripremila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti
Novoizabrani crnogorski premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je Vlada već pripremila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti.
04.12.2020. u 18:55
get url
text

On je novinarima nakon izbora Vlade kazao da će to biti njen prvi konkretni korak.

- Izmjene smo već pripremili i to će nam biti prvi korak. Naš jedini cilj je da vas ne razočaramo. Osnovni element je očekivanje i realizacija, nismo željeli da dajemo obećanja jer podaci koje imamo nisu tačni. Prve nedelje imaćemo intenzivne razgovore sa svim ambasadorima, a vidjet ćemo da li ćemo putovati u Brisel ili ovdje se telekonferencijom sastati - kazao je Krivokapić. 

On je rekao da očekuje da nova Vlada traje četiri godine. Istakao je da će rezultati biti jedino mjerilo Vlade. 

- Rezultati rada su jedino mjerilo kojeg sam se držao čitavog života. To će biti moto ove Vlade, makar joj proricali i 200 dana. Nema toga koji može napraviti rezultat za 200 dana. Organizacione promjene su takvog karaktera da traže u svim situacijama najmanje tri mjeseca rada - rekao je Krivokapić. 

Kazao je da su oni Vlada kojoj je zamjereno i prije nego što je učinjeno išta. On je rekao da Crna Gora neće postati srpska država već nezavisna. 

- Dajte takvu Crnu Goru da ostavimo našim potomcima, ako to ne budemo radili svaki dan molim pozovite svakog ministra koji ne dođe na posao u sedam i ode prije 15 sati. Rad je mjera našeg života - kazao je Krivokapić.

Krivokapić je, komentarišući protjerivanje ambasadora Vladimira Bozovića, da žali što se to desilo.

- Radit ćemo sve po procedurama. Znam da nam ne trebaju problemi, ako znamo ko smo i imamo integritet - rekao je Krivokapić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.