open-navfaktor-logo
search
Promijenjena odluka
Krizni štab ZDK se urazumio: Zastave se, ipak, mogu unijeti na utakmicu BiH - Finska
Krizni štab (KŠ) Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona konačno se urazumio i dozvolio je unošenje navijačkih rekvizita na utakmice BiH - Finska i BiH - Ukrajina.
12.11.2021. u 15:03
get url
text

Prvobitno je bilo zabranjeno korištenje navijačkih rekvizita, ali je odluka danas promijenjena.

- Svi prisutni gledaoci na tribinama moraju pravilno nositi maske preko usta i nosa. Dozvoljava se gledaocima korištenje navijačkih rekvizita poput šalova, kapa, zastava, transparenata i sličnih rekvizita - piše u izmijenjenoj saglasnosti KŠ-a.

VEZANI TEKST - Zenička policija upozorila: Na utakmicu BiH - Finska neće biti dozvoljeno unošenje zastava!

KŠ je odlukom od 20. oktobra dao saglasnost da se ove utakmice odigraju uz prisustvo maksimalnog broja gledalaca koristeći samo sjedeća mjesta i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera u skladu sa mišljenjem Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Na stadion mogu ući samo navijači koji imaju negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

- Zabrana korištenja rekvizita, koja je bila na snazi na ranije odigranim utakmicama A selekcije BiH, bila je utemeljena na mjerama donesenim na novu Federacije BiH - saopćeno je iz Ministarstva zdravstva ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.