open-navfaktor-logo
search
Mnogo uzbuđenja
Krunić čeka Džeku: Milan i Real Madrid u polufinalu Lige prvaka
Fudbaleri Real Madrida i Milana plasirali su se u polufinale Lige evropskih prvaka.
18.04.2023. u 22:57
get url
text

Kraljevi su u četvrtfinalu eliminisali Chelsea, dok je italijanski prvak bio bolji od Napolija.

Real je u London stigao sa dva gola prednosti. No, domaći se nisu predavali. Plavci su u prvom dijelu imali dvije velike prilike, koje u gol nisu pretvorili Kante u 11. i Cucurella u 46. minuti. I, kako to biva u fudbalu, u drugom dijelu stigla je kazna.

Rodrygo je u 58. minuti pogodio za 0:1, što je bio i kraj nadanjima domaćeg tima da mogu do povoljnog rezultata i prolaza dalje. Isti igrač je u 80. minuti udvostručio prednost na Stamford Bridgeu, odnosno postavio je konačnih 0:2.

U polufinalu ćemo gledati i jednog bh. reprezentativaca. Rade Krunić i večeras je bio bitna karika u redovima Milana. Disciplinovan u defanzivi, rastrčan na sredini terena, Zmaj je još jednom potvrdio da je jedan od najvažnijih kotača u timu sa San Sira.

Inače, Milan je večeras na gostovanju kod Napolija uspio odbraniti gol prednosti iz prvog meča. Gosti su u 22. minuti promašili penal, Meret je odbranio pokušaj Girouda, a nedugo potom njih dvojica imali su još jedan okršaj, a golman domaćih i tada je izašao kao pobjednik. Ipak, Napoliju nije bilo pomoći u 43. minuti.

Leao je istrčao kontru, servirao je idealnu priliku za Girouda koji ovaj put nije promašio i to je bilo 0:1.

Napoli se u život mogao vratiti u 82. minut kada Kvaratskhelia nije realizovao jedanaesterac. tačnije, udarac Gruzijca odbranio je Mike Maignan. Napoli je u 93. minuti preko Osimhena uspio izjednačiti (1:1), ali ne i preokrenuti... 

Milan u polufinalu čeka boljeg iz dvomeča Inter - Benfica (Nerazzurri u prvom meču slavili gostujuću pobjedu 2:0). Ne dogodili li se čudo u borbi za finale gledat ćemo duel dvojice Zmajeva - Krunića i Edina Džeke, što znači da ćemo imati jednog reprezentativca i u finalu elitnog evropskog takmičenja.

Rezultati

Chelsea - Real Madrid 0:2 (prvi meč 0:2)

 Napoli - Milan 1:1 (0:1)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.