KSBiH sutra u Vijeću ministara BiH: Sastanak za spas bh. košarke

Objavljeno: 13.06.17 u 10:50 Autor: S. Selimović

Delegacija Košarkaškog saveza BiH sutra će posjetiti Vijeće ministara BiH, a u krovnoj kući košarke ovaj sastanak označili su kao “sastanak za spas bh. košarke“.

Barbarić najavio sastanak u Vijeću ministara BiH  Foto: M. Živojević
Barbarić najavio sastanak u Vijeću ministara BiH Foto: M. Živojević

Sastanak će biti održan u zgradi Parlamentarne skupštine BiH s početkom u 10 sati, a tema je “Funkcionisanje i problemi finansiranja i organizacije unutar Košarkaškog saveza BiH“. Sastanku će prisustvovati predstavnici državnih i entitetskih institucija.

- Nadamo se da će svi relevantni subjekti shvatiti da se radi o "Danu D" za bh. košarku i da će učestvovati predstavnici najvišeg nivoa, te da će se, nakon ovog sastanka, donijeti konkretni i učinkoviti zaključci s trenutnim učinkom za budućnost našeg najtrofejnijeg sporta - kazao je Dubravko Barbarić, v. d. generalnog sekretara KSBiH.

Košarkaški savez BiH će ponuditi konkretne modele rješenja problema u kojima se nalazi, te dati inicijativu da se usvojeni modeli primijene i na druge sportove u BiH koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Sejo Bukva, član UO KSBiH, naglasio je da su tri ključne stvari za rješenje problema.

- Tri teme su ključne. Prva je kako riješiti porez. Druga je da država više ulaže u sport, a treća je da se u sve uključe državne kompanije. Ključ svega je da država stane iza KSBiH - kazao je Bukva.