open-navfaktor-logo
search
Sigurnosni rizik
KSBiH tražio odgodu utakmice sa Litvanijom, čeka se odluka FIBA-e
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine (KSBiH) podnio je zahtjev Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) za odgodu utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, između reprezentacija Litvanije i BiH, koja je zakazana za nedjelju, 27. februar, u Vilniusu.
25.02.2022. u 08:42
get url
text

Razlog je sigurnosni rizik kojem bi bio izložen naš nacionalni tim, s obzirom na dramatičnu situaciju u zemljama koje okružuju Rusiju.

- U saglasnosti sa stručnim štabom i igračima, donijeli smo odluku da reprezentacija BiH ne putuje jutros zajedno za selekcijom Litvanije čarterom u Vilnius, kako je prvobitno planirano. Smatramo da je stanje u tom dijelu Evrope, najblaže govoreći, veoma zabrinjavajuće. Tokom dana se očekuje i da litvanski parlament donese odluku o proglašenju vanrednog stanja, što dovoljno govori.

VEZANI TEKST - Vanredno stanje u Litvaniji: Hoće li Zmajevi putovati u Vilnius?

U takvim okolnostima, smatramo da bi bilo najbolje odgoditi utakmicu te smo se obratili najvišim tijelima FIBA-e sa zahtjevom da odredi novi termin meča, kada budemo sigurni da naši reprezentativci neće biti izloženi bilo kakvom riziku tokom putovanja u Litvaniju - ističe generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Odluka Međunarodne košarkaške federacije očekuje se tokom dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.