open-navfaktor-logo
search
Iznenađenje na TVSA
Kubat odustao od kandidature u TV debati, pozvao da se glasa za Prevljaka: "U jedinstvu nam je spas"
Kandidat za načelnika Ilidže Muhamed Kubat večeras je u dijaloškoj emisiji na TVSA kazao da odustaje od kandidature i da će podržati kandidata Stranke demokratske akcije Fikreta Prevljaka.
05.11.2020. u 23:50
get url
text

Tome je prethodila rasprava tokom koje je kandidat "četvorke" Nermin Muzur "prozvao" njega i Tahira Pervana, kandidata Nezavisnog bloka da su "svoje kandidature usmjeravali prema Fikretu Prevljaku", te da je on "baš iz tog razloga  prihvatio da budem jedan od kandidata".

- Vas trojica ste se evidentno dogovorili i na bazi dogovora pokušavate da izigrate izbornu volju stanovnika - ustvrdio je Muzur.

- Ovo je uvreda s obzirom da ja zagovaram jedinstvo, jedinstvo općine Ilidža. Ljudi više ne žele da vide podjele - kazao je Kubat.

Muzur mu je na to replicirao kako on "zagovara jedinstvo Bošnjaka i jedinstvo muslimana".

- Naravno, ja ne mogu da budem u istom safu ni sa vašim Kojevićem, ni sa vašim islamofobom Nikšićem, koji kaže da oni koji prakticiraju sunnet Božijeg poslanika su bradati. Ja to ne mogu, izvinite molim vas, to su moja braća. Vrijeđate me kao vjernika, vrijeđate me kao muslimana - odgovorio mu je Kubat.

Muzur je repolicirao da načelnik Ilidže treba da bude načelnik svih građana, na što je Kubat odgovorio da je to tačno "ali ne da me vrijeđa čovjek koji je s vama u koaliciji".

- Jasan cilj je da se i mladi i stari ujedine, mladi sa svojom energijom, a stari sa svojim iskustvom, da bismo dobili ono što želimo, a to je prosperitetnu, sugurnu Ilidžu. Ako me već nazivate da sam se dogovrio,a nisam imao ništa od toga što me prozivate, lažete na mene, ja ću onda kao neutralan, nezavisatan čovjek pozvati: Armijo navijača, armijo glasača, armijo BiH , građani i građanke Ilidže, molim vas, u jedinstvu nam je jedini spas, prosperitet i uspjeh. Molim vas da moje ime na izborima ne zaokružite nego da za dobrobit svih nas i ilidže i šehida i svega onoga što nam govore ovi iz "četvorke" uzmete sa velikom dozom opreza, a ja spuštam svoje ime i glasat ću i podržat ću gospodina Fikreta Prevljaka i Stranku demokratske akcije. Molim vas da to uradite i vi i da s ponosom podržimo ovu stranku i ovog kandidata - kazao je Kubat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.