Kucha Boutique Hostel, savršeno malo utočište za turiste u centru Sarajeva

Objavljeno: 13.08.17 u 10:32

Dobrodošli u Vaše savršeno, malo utočište, mjesto gdje će Vam biti ugodno i koje nećete željeti napustiti.

Nanovo otvoreni Kucha Boutique Hostel, koji su dizajnirali mladi arhitekti i grafički dizajneri, nalazi se na idealnoj lokaciji u najstarijem dijelu Sarajeva s pogledom na najstariju fontanu u gradu i samo nekoliko koraka od glavnih turističkih atrakcija i zanimljivih mjesta.

Savršen je spoj hotelskog luksuza, udobnosti i atmosfere. Jednom kad stignete u ovaj mirni raj, pićem dobrodošlice će Vas dočekati domaćin i ljubazno osoblje. Sve sobe su uređene u temama Bosne i Hercegovine. Tu su privatne dvokrevetne sobe kao i šestokrevetne s prilagodljivim krevetima na sprat od željeza i iverice i sa super ugodnim hotelskim madracima.

U svakoj se sobi nalazi više utičnica, lampe za čitanje i veliki ormarići za prtljagu koji se mogu zaključavati, dok se sobe i kupaonice svakodnevno čiste.

Naši se gosti mogu opustiti na prostranoj terasi koja je idilično, prekrasno mjesto za ispijanje kafe, surfanje internetom (wi-fi dostupan u svim prostorijama), čitanje knjige (možete posuditi neke na recepciji) i razgovor s drugim turistima.

Naša privlačna kuhinja, opremljena svime što je potrebno, može se slobodno koristiti - predlažemo i naručivanje doručka po niskoj cijeni.

Dođite i ostanite u našem malom skrovitom dragulju u Sarajevu i uživajte u istinskom duhu mahale (bosanska riječ za "susjedstvo" iz vremena Osmanskog Carstva)!

Nudimo:

Wi-Fi je dostupan u svim područjima i besplatan je

Klima uređaj (koristimo toplinske crpke koje nude energetski učinkovit način grijanja i hlađenja)

Podno grijanje

Besplatni ručnici i posteljina od organskog pamuka

Lampe za čitanje

Čuvanje prtljage (nakon odjave možete ostaviti svoju prtljagu kod nas za taj dan)

Potpuno opremljena kuhinja

Usluga pranja rublja

Fen i pegla

Besplatna pješačka tura

Besplatne mape

Sigurnosni nadzor

Besplatno privatno parkiralište (potrebna je rezervacija)

Piće dobrodošlice

Napomena:

Vrijeme prijave 14.00

Vrijeme odjave 12.00

Za djecu do dvije godine besplatan smještaj (možemo vam osigurati dječiji krevetić i dječiju stolicu na Vaš zahtjev).

Kako doći do nas?

Od Aerodroma Sarajevo do Hostela Kucha

Očekujte da ćete platiti taksi 10 eura/ 20,00 KM, a možda i više s prtljagom. Preporučujemo Vam da pozovete Kale Taxi (+38733570900) koji ima dobre cijene. Taksi može dogovoriti i naše osoblje, samo nas nazovite ili nam se javite e-mailom i mi ćemo se pobrinuti za to.

Od glavne Autobuske i Željezničke stanice u Sarajevu

Tramvaj br. 1 polazi ispred Željezničke stanice svakih 20 minuta. Cijena tramvajske karte je 1,60 maraka ako je kupljena na kiosku ili 1,80 maraka ako je kupljena izravno od vozača. Vožnja tramvajem traje oko 15 minuta. Izađite na stanici ispred katedrale i skrenite desno uz brdo. Idite ravno tom ulicom i naći ćete nas na desnoj strani nakon desetak minuta hoda.
Ako se odlučite uzeti taksi od katedrale do Kucha hostela, koštat će Vas oko 2,50 maraka.
Taksi od Željezničke stanice do Kuche košta oko 2,50 eura/5.00 maraka, a ako želite prošetati cijeli put, trebat će vam oko 40 minuta.

S Autobuske stanice u Istočnom Sarajevu

Trolejbusom br. 103 odavde će Vam trebati više od pola sata do Starog grada. Ovo je najjeftinija opcija.

Platite vozaču 1,80 maraka za kartu i vozite se trolejbusom do posljednje stanice - Trg Austrije. Pređite preko Latinske ćuprije i prijeđite glavnu cestu, a zatim skrenite u prvu ulicu slijeva na Ulicu Zelenih beretki. Nastavite ravno dok ne stignete do katedrale s desne strane. Pređite ulicu, tramvajsku stanicu s desne strane i idite uzbrdo ulicom Pehlivanuša.

Nakon 10-ak minuta hoda vidjet ćete naš hostel desnoj strani. Tu je znak na vratima, samo pozvonite.

Taksi od Autobuske stanice Istočno Sarajevo do nas košta oko 10,00 eura/20,00 maraka.

NAPOMENA: Obratite pažnju na taksimetar!