open-navfaktor-logo
search
Druga liga FBiH
Kuriozitet: Željo i Sarajevo pripremali se kod kuće, a Stupčanica u Turskoj
Zbog posljedica pandemije koronavirusa mnogi sportski kolektivi upali su u finansijske probleme. Kriza nije zaobišla ni najveće kolektive u našoj zemlji.
02.08.2021. u 12:47
get url
text

Fudbalski klubovi Željezničar i Sarajevo pripreme za novu sezonu u Premijer ligi BiH obavili su kod kuće jer nisu imali novca za druge destinacije.

No, za razliku od sarajevskih velikana NK Stupčanica iz Olova, klub koji se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH - grupa Centar, pripremao se u Turskoj!

- Jedna pozitivna bosanska priča, koja će se nastaviti... Osam dana priprema u Turskoj, osam jako "teških", ali ujedno i nezaboravnih dana za naše momke. Osam dana profesionalnog rada koje su nametnuli naši treneri i tri jako kvalitetne utakmice.

Lijepo je boraviti u hotelu gdje se nalaze fudbalske reprezentacije Bahreina, Omana, fudbalskih klubova poput Bešiktaša i još par turskih klubova, košarkaška reprezentacija Katara, a još ljepše je dobiti pohvale od uprave hotela kako je naša ekspedicija najbolja i najkulturnija koja je boravila u njihovom hotelu u to vrijeme - poručili su iz NK Stupčanica, zahvalivši se svima koji su pomogli organizaciju odlaska u Tursku.

Stupčanica će u 1. kolu Druge lige FBiH gostovati Čeliku na Bilinom polju, a meč se igra 15. augusta od 17 sati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.