open-navfaktor-logo
search
Istraga
Kurtić ubio Kapidžića iz osvete: Majci poslao poruku i rekao šta će uraditi
Kurtić je, kako saznajemo, sumnjao da mu je ubijeni Kapidžić "namjestio" ranjavanje na Stupu, nakon čega je ostao prikovan za kolica 
10.06.2019. u 08:38
get url
text
Tužilaštvo KS privođenje ubistvo Kapidžić

Dvadesetdevetogodišnji Amel Kurtić, koji je počinio samoubistvo, nakon što je u naselju Sokolović Kolonija ubio mladića Ammara Kapidžića, došao je pred njegovu kuću s namjerom da ga ubije, nakon čega je planirao da počini samoubistvo, saznajemo nezvanično iz izvora bliskog istrazi.

Povod za to je nikad rasvijetljena pucnjava iz novembra prošle godine ispred teretane na Stupu, a u kojoj je Kurtić teško povrijeđen, te je ostao prikovan za invalidska kolica. 

Podsjećamo, nakon ranjavanja, Kurtić nije želio sarađivati s policijom i samo je kazao kako "on nije šmeker".

Kurtić je sumnjao da mu je ranjavanje "namjestio" Kapidžić, zbog čega je kobne noći došao pred njegovu kuću da se obračuna. 

U prilog tome govori i činjenica da je poslao poruku svojoj majci kojoj je kazao šta namjerava uraditi, moleći je za oprost, potvrdio nam je izvor iz istrage. 

Sa sobom je poveo i 23-godišnjeg Armina Iglicu i 19-godišnjeg Alema Šojku, koji su uhapšeni zbog ubistva Ammara Kapidžića. Da li su oni znali šta on namjerava uraditi i ko od njih je pucao u nesretnog mladića, predmet je istrage.

{$galerijaFotografija}

Iglica i Šojko uhapšeni su u selu Pervizi između Bjelašnice i Visočice, gdje su nakon pucnjave pobjegli skupa sa Kurtićem, čije je beživotno tijelo pronađeno nešto dalje, u selu Odžaci, na području općine Konjic.

On se, kako nam je otkrio izvor iz istrage, iz pištolja kojim je ubijen Kapidžić, upucao u glavu. 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo za Iglicu i Šojku je zatražilo jednomjesečni pritvor, a na teret im se stavlja ubistvo na podmukao način i iz osvete.

Odluku će danas donijeti sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu.

Istraga je u toku. 

Tužilaštvo KS privođenje ubistvo Kapidžić 09.06.2019
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.