Kurtović pred nastavak Kongresa: Bajramović je pokušavao opstruirati sve

objavljeno: 20.06.2018. u 11:16

U zgradi Doma sindikata sve je spremno za nastavak Kongresa Saveza samostalnih sindikata BiH, koji je započet i prekinut prije četiri mjeseca, u februaru ove godine.

Delegati na Kongresu ulaze u salu i posljednje pripreme za održavanje protiču, za sada, bez bilo kakvih problema.

Prema riječima predsjedavajućeg Radnog predsjedništva Kongresa Samira Kurtovića, očekuje se dolazak više od 82 delegata, koliko je potrebno za donošenje odluka, ali ne i predsjednika SSSBiH Ismeta Bajramovića, kao ni jednog od kandidata za novog predsjednika radničke organizacije Selvedina Šatorovića.

- U proteklom periodu, što je posebno intenzivirano u proteklih nekoliko dana, bivši predsjednik Bajramović je pokušavao opstruirati održavanje nastavka Kongresa, zovući delegate i šaljući im e-mail poruke u kojim ih poziva da ne prisustvuju ovom zasjedanju - kazao je Kurtović.

Bajramoviću je istekao mandat i jedine osobe koje imaju mandat za bilo kakvo odlučivanje u SSSBiH su delegati na Kongresu, tvrdi Kurtvović.

Kongres će biti nastavljen drzugim krugom izbora za novog predsjednika, Nadzorni odbor i Statutarnu komisiju. Kandidati za novog predsjednika su predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja FBiH Selvedin Šatorović i predsjednik Nadzornog odbora Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira FBiH Redžo Kurić