open-navfaktor-logo
search
U karantinu 25 igrača
Kvalifikacije za Evropsku ligu: U Borcu optimisti pred meča sa Sutjeskom
Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Borac, danas je pred utakmicu prvog kola kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu, koju Banjalučani igraju protiv FK Sutjeska iz Nikšića izjavio je da je optimističan, ali i da mu je žao što na utakmici neće biti navijača, javlja Anadolu Agency (AA).
26.08.2020. u 13:03
get url
text

Borac i Sutjeska igraju sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci u 16.30 sati.

Jagodić je na konferenciji za novinare rekao da su od početka priprema imali u podsvijesti i ovu utakmicu na kojoj je fokus u prvom dijelu do prve reprezentativne pauze. Rekao je da Borac devet godina nije bio učesnik evropskih takmičenja što je dodatna obaveza svih.

- Poslije devet godina imamo šansu, ako smo pravi, a mislim da jesmo da sutra plasmanom u drugo pretkolo napravimo nešto što do sad nije pravljeno, a onda da čekamo žrijeb za dva tri dana pa da vidimo šta nam slijedi dalje - kazao je Jagodić.

Dodao je da su imali sreće da igraju domaću utakmicu, ali da mu je mnogo žao što neće imati publiku jer bi to bio sigurno dodatni vjetar u leđa.

- Navijači su nas sinoć ispratili u karantin na pravi način i to mnogo znači igračima. Poslije današnjeg treninga u karantinu deifinsat ćemo većinu stvari. Pratit ćemo stanje dva igrača koji imaju male probleme oko povreda. Utakmica je samo za zdrave i to je jasno - rekao je Jagodić.

Istakao je da su im poznati svi detalji po pitanju Sutjeske.

- Sutjesku izuzetno cijenim, jer su ekipa koja četiri godine igra evropska takmičenja u kontinuitetu i sigurno je da ako su bili državni prvaci dva puta da imaju kvalitet, iskustvo igranja takvih utakmica i na to ćemo obratiti posebnu pažnju. Maksimalno vjerujem u svoje momke, mislim da smo svjesni situacije, znamo šta dobijamo ovom utakmicom sutra kada je završimo u našu korist i znamo vrlo dobro da nema veće promocije nego nastaviti igrati tako da nam je to cilj, imam znanja imamo kvaliteta, dobar izbor - rekao je Jagodić.

O sastavu za sutrašnju utakmicu nije htio govoriti unaprijed, a u karantinu je 25 igrača.

- Utakmicu će odlučiti pristup, angažman igrača od prve sekunde - rekao je Jagodić i dodao da mu je "pao kamen sa srca" nakon jučešnjeg dana kada su rezultati svih testiranih na koronavirus bili negativni.

Dodao je da ne želi produžetke i penale, da nema kalkulisanja jer je u pitanju i jedna utakmica.

Igrač Jovo Lukić smatra da će utakmica biti tvrda i teška s obzirom na termin igranja.

- Mislim da će svaki igrač ostaviti srce na terenu, da se borimo za ovaj grb, naše navijače koji su nam jučer kao i uvijek pružali podršku i da ćemo ostvariti prolaz u drugi krug - rekao je Lukić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.