Kvarovima i popravkama nema kraja: Evo koje ulice i naselja će danas biti bez vode u Sarajevu

Objavljeno: 13.10.17 u 09:25

Popravke kvarova na vodovodnoj mreži u Sarajevu danas će se raditi na nekoliko lokacija.

FOTO: ARHIV
FOTO: ARHIV

Kako su naveli iz preduzeća Vodovod i kanalizacija, radi se o sljedećim lokacijama: Isaka Samakovlije na više adresa, Hasana Bibera na više adresa, Oteška, Gornji Velešići na dvije adrese, Potoklinica, Gornja Jošanica I, Muje Šejte na dvije adrese, te polaganje cjevovoda Aleksandra Puškina i prebacivanja priključaka u ulici Orlovača, izrada priključka Bistrik, vezivanje cjevovoda Karpuzova Logavina.

Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u sljedećim ulicama/naseljima: Oteška, Naselje Otes, Bistrik, Aleksandra Puškina, Karpuzova, Logavina, Gornja Jošanica I, Muje Šejte, Nebočaj, Velešići Gornji, Potoklinica.

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u sljedećim ulicama: Velikokladuška, Reisa Džemaludina Čauševića, Hekim Ogul Alipaše, Eniza Cocalića.

Za danas su planirani radovi u zoni vodosnabdijevanja rez. Kobilja Glava u ulicama Hasana Bibera i Isaka Samokovlije i doći će do prekida u vodosnabdijevanju za naselja Velešići, Pofalići, te ulice Ruđera Boškovića, Humska, Zahira Panjete, Drinska, Pofalićka, Ivanjska, Skopljanska, Orašačka, Muhameda Redžovića, Hasana Bibera i Isaka Samokovlije.

U Vodovodu očekuju stabilizaciju u vodosnabdijevanju do 16 sati. S obzirom na dalji pad raspoloživih količina vode, u toku dana od 11 do 15 sati vršit će preraspodjelu vode iz glavnih rezervoara: Mojmilo, Kobilja Glava, Igman.

U planiranom terminu doći će do obaranja pritiska i poremećaja u vodosnabdijevanju u naseljima koja se snabdijevaju sa ovih rezervoara.