open-navfaktor-logo
search
Seli kod Prosinečkog
Kvržić danas putuje u Tursku, poznato koliko će Rijeka zaraditi na transferu Zmaja
Rijeka bi na račun odštete jednog od zamjenika kapitena trebala zaraditi između 300 i 500 hiljada eura, a Kvržić potpisati dvogodišnji ugovor
07.01.2020. u 12:01
get url
text

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Rijeke Zoran Kvržić otputovat će danas u Tursku gdje bi trebao finalizirati transfer u redove tamošnjeg prvoligaša Kayserispora, čiji je trener donedavni selektor Zmajeva Robert Prosinečki, pišu Sportske novosti.

Transfer se dogodio prilično iznenada budući da Kvržić nije bio jedan od igrača čiji se odlazak spominjao, ali Rijeka mu je izašla u susret kada je dobio ponudu koja mu omogućava još jedan izdašan ugovor nakon što je zakoračio u četvrto deceniju života.

- Kada smo prošlog ljeta dogovarali produženje ugovora, imali smo džentlmenski dogovor da ćemo Zoranu izaći u susret ako dobije ponudu koja će klubu omogućiti nekakvu zaradu, a igraču da riješi nekakve egzistencijalne. Riječ je o igraču koji je puno dao klubu i nismo mu željeli stajati na putu da se još jednom okuša u inozemstvu - rekao je zamjenik sportskog direktora Ivan Mance dodajući da je Rijeka dobro popunjena na pozicijama koje je Kvržić popunjavao pa da će se reagovati samo ako dođe do nekakvog dodatnog transfera igrača koji igraju na desnom boku ili na desnom krilu.

Rijeka bi na račun odštete jednog od dokapetana momčadi trebala zaraditi između 300 i 500 tisuća eura, a Kvržić potpisati dvogodišnji ugovor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.