open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatna scena
Kylian Mbappe od glavnog sudije tražio da svom kolegi pokaže crveni karton?
Rasistički skandal zbog kojeg je prekinuta utakmica posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehira odjeknuo je širom planete.
09.12.2020. u 08:09
get url
text

U centru ovog skandala našao se četvrti sudija utakmice na Parku prinčeva Sebastian Coltescu, koji je na rasnoj osnovi vrijeđao člana stručnog štaba Bašakšehira Pierrea Weboa.

- Onaj crni tamo. Idi i provjeri o kome se radi. Onaj crni tamo se ne može ponašati onako - navodno su riječi koje je Coltescu uputio svom kolegi, glavnom arbitru Ovidiuu Hateganu.

Da je ovaj skandal pogodio i fudbalere Paris Saint-Germaina govori i informacija koju je objavio rumunski Digisport, vlasnik prava za Ligu prvaka za rumunsko tržište.

Navodno je jedan od najboljih napadača na svijetu Kylian Mbappe od glavnog arbitra zatražio da zbog neviđenog skandala svom kolegi pokaže crveni karton. No, svakako ovu informaciju treba uzeti sa rezervom.

Mbappe je kasnije na društvenim mrežama dao podršku članu stručnog štaba turskog prvaka, baš kao i njegov kolega iz napada Neymar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.