open-navfaktor-logo
search
"Pale" zaruke
La Gazzetta dello Sport: Lukaku i Icardi ne remete Džekin transfer u Inter!
Antonio Conte do kraja sedmice trebao bi biti imenovan za trenera Intera, a njegova revolucija kreće od napada
28.05.2019. u 13:23
get url
text

Prvenstvo Italije je završeno proteklog vikenda, ali u Interu nemaju vremena za odmor.

U milanskom gigantu već su počeli razmišljati o narednoj sezoni, a većina dogovora u naprednoj su fazi i načelno su postignuti. A jedan od njih je i sudbina Edina Džeke, kapitena fudbalske A reprezentacije BiH.

Dijamant ovog ljeta napušta Romu, a nova destinacija bit će, gotovo je izvjesno, Inter!

Antonio Conte do kraja sedmice trebao bi biti imenovan za trenera Intera, a njegova revolucija kreće od napada. Conte traži napadača za "život poslije" Maura Icardija, a glavni kandidati su Edin Džeko i Romelu Lukaku. Da, možda čak i obojica, a to će ovisiti o prodaji Icardija (ima klauzulu raskida ugovora za 110 miliona eura do 15. jula, ali samo za odlazak van Italije), kojeg Inter neće pustiti za manje od 70 miliona eura (moguća destinacija Juventus).

A sudbina Džeke je malo, odnosno nimalo u vezi s Icardijem. Kako piše La Gazzetta dello Sport, Dijamant je već nako vrijeme "zaručen", a naš napadač i Inter postigli su sporazum o svemu. Za konačni transfer nedostaje samo dogovor Rome i Intera, a Vučica za njegove papire traži 20 miliona eura.

Džeko će biti prvi vrhunski igrač u Conteovom napadu, a drugi bi mogao biti Lukaku. No, prema informacijama iz Italije, postoji jedna prepreka za transfer belgijskog napadača. Navodno, Manchester United traži 70 miliona eura i ne prihvata nikakve razmjene. U eri Josea Mourinha na klupi Crvenih đavola meta engleskog kluba bio je Ivan Perišić, koji bi mogao biti uključen u transfer, ali dolaskom Olea Gunnara Solskjaera otpala je mogućnost razmjene. Baš kao što otpada i moguća razmjena Lukaku - Icardi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.