open-navfaktor-logo
search
Promjene u Jedinstvu
"Labudice" dobile trenera
Grabčanović je u prošloj sezoni preuzeo ekipu nakon odlaska Damira Cipurkovića, a posljednje tri sezone bio je stalni član stručnog štaba
17.09.2018. u 14:41
get url
text

Nakon razlaza s trenerom Draganom Lukićem, rukometašice tuzlanskog Jedinstva do daljeg će voditi Elmir Grabčanović, saznaje Fena.

Grabčanović je u prošloj sezoni preuzeo ekipu nakon odlaska Damira Cipurkovića, a posljednje tri sezone bio je stalni član stručnog štaba. Asistirao je ranije trenerima Zvjezdanu Tomiću, Jasminu Unkiću i Damiru Cipurkoviću, da bi u januaru prošle godine preuzeo dužnost prvog trenera viceprvakinja BiH.

- Večeras ću voditi trening Jedinstva, a moji saradnici bit će Muris Đug, Nermina Jogunčić i Zalkida Suhi, kao i bivša igračica Indira Horozović, onoliko koliko joj zdravstvena situacija dozvoli – izjavio je Grabčanović za Fenu.

Ovaj rukometni trener nekoliko puta je najavljivao da više neće raditi "stresni" posao, ali da će ostati uz tuzlanske Labudice.

- Prvenstvo uskoro počinje i nisam mogao odbiti ponudu uprave da se vratim i pomognem, niti da rukometašice Jedinstva ostavim na cjedilu - objasnio je Grabčanović.

Jedinstvo u 1. kolu prvenstva BiH u subotu gostuje ekipi Ilidže.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.