Aukcija

LaFerrari Aperta prodaje se po cijeni od 6,5 miliona dolara

Objavljeno: 27.12.2018. u 09:40

Jedan od 210 primjeraka bit će prodan putem aukcije, a automobil je izložen u Ferrari salon na Beverly Hillsu

Ferrari LaFerrari Aperta

Ferrari LaFerrari Aperta proizveden je u svega 210 primjeraka pa spada u kolekcionarsku grupu automobila koji se prodaju po vrtoglavim cijenama.

Jedan od 210 primjeraka bit će prodan putem aukcije, a automobil je izložen u Ferrari salon na Beverly Hillsu. Obojen je u Nero Daytona boju u kakvoj je bio i predstavljen prije dvije godine na sajmu automobila u Parizu. Tu su i crveni estetski detalji, a opremljen je svim dostupnim opcijama u što spada i Carbon paket.

Ferrari LaFerrari Apertu pokreće 6.3 litreni V12 motor sa 963 KS i 900 Nm okretnog momenta koji je uparen sa 7 stepenim F1 Dual-Clutch mjenjačem. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,0 sekundi, do 200 za 7,0 sekundi, a do 300 za 15,0 sekundi.

Aukcijski primjerak gotovo je u fabričkom stanju jer je prešao svega 2.414 kilometara. Budući vlasnik bit će u odabranom krugu vlasnika Ferrari modela jer se radi zaista o egzotičnom ali i vrlo skupim automobilu. Naime, ovaj automobil prodaje se po minimalnoj cijeni od 6,5 miliona dolara.

Izvor:   Carlander.ba

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije