open-navfaktor-logo
search
Bivši predsjednik SDP-a
Lagumdžija: Ako je cilj vlast na dijelu bošnjačkog teritorija, onda je to najgore za BiH
Pitanje koje se nameće, dodao je, jeste da li je strankama ljevice i onima koje su nastale iz SDA samo cilj da na dijelu bošnjačkih teritorija uzmu nekoliko kantonalnih vlasti
08.11.2018. u 09:55
get url
text
Zlatko Lagumdžija

Bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija gostovao je u srijedu navečer na televiziji N1, gdje je, između ostalog, govorio o aktuelnim dnevnopolitičkim dešavanjima u BiH.

Lagumdžija je kazao kako je javno podržavao mogućnost ujedinjenja stranaka ljevice, ali da se nije miješao u politiku SDP-a u posljednje četiri godine. Kada su moguće koalicije u pitanju, Lagumdžija je poručio kako bi svim potencijalnim akterima tih koalicija interes države trebao biti na prvom mjestu.

- Mislim da će u narednih nekoliko mjeseci biti različitih obrta, da ćemo prisustvovati velikim preokretima pa čak se može desiti da se nešto napravi i da se to odmah raspadne – izjavio je Lagumdžija.

Pitanje koje se nameće, dodao je, jeste da li je strankama ljevice i onima koje su nastale iz SDA samo cilj da na dijelu bošnjačkih teritorija uzmu nekoliko kantonalnih vlasti.

- Ako je to rezultat, onda je to najgore što se moglo desiti za budućnost ljevice i za budućnost ove zemlje. Prema mom mišljenju, najbolje je da odu u opoziciju, da se građanska opcija konsolidira kroz jaku opoziciju. Najbolje bi bilo za ovu zemlju kada bi se sada uz pomoć međunarodne zajednice napravila neka agenda za ove četiri godine, koja podrazumijeva kandidatski status, pregovore na poglavlju 23 i 24, da se napravi nešto oko čega će se okupiti sve političke stranke i onda vidjeti ko je spreman da napravi vlast na tome – kazao je Lagumdžija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.