Lakrdija u derbiju bivših premijerligaša: Fudbaleri Gradine nezadovoljni suđenjem u Banovićima

Objavljeno: 08.10.17 u 18:38

U 10. kolu Druge lige FBiH, derbi za prvu poziciju igrali su nekadašnji premijerligaši Budućnost i Gradina, a utakmica i fudbal pali su u drugi plan zbog sramotnog suđenja glavnog arbitra Mirnesa Mujanovića iz Kalesije.

Nevjerovatne odluke tokom cijelog susreta nasmijavale su publiku na stadionu u Banovićima, a sve je vrhunac doseglo pet minuta prije kraja susreta. Mujanović je dosudio indirektan udarac za domaće, jer je navodno domaći golman nepravilno ispucao loptu, a crveni karton zaradio je Likić u redovima Gradine radi prigovora, piše Prvaliga.ba.

Budućnost tu priliku sa pet metara nije iskoristila, pa je Mujanović dosudio penal za domaće, a igrači Gradine su krenuli napustiti utakmicu. Međutim, na nagovor uprave Gradine, Srebreničani se vraćaju u teren, primaju gol sa bijele tačke, a sudija svira kraj (1:0 za Budućnost).

Navijači Gradine ispratili su svoje ljubimce aplauzima i skandiranjima "šampioni", dok su domaći aplaudirali sudijama i očigledno podržali sve ovo što se događalo. Postavlja se pitanje da li će iko za ovo odgovarati i reagovati? Za koga se igra ova liga i šta na to imaju reći iz Saveza?

Igrači iz Srebrenika uplakani su napustili utakmicu, a domaći su izgleda bili prezadovoljni trijumfom.

Poortal Prvaliga.ba podsjeća da je Mujanović prije nekoliko kola sudio i u Seoni gdje je također napravio lakrdiju, ali očigledno da dotični može da radi šta poželi.