open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Lalatović najavio susret protiv Slobode: Morat ćemo stavljati glavu gdje drugi neće nogu
Banjalučki Borac sutra će u Banovićima od 17 sati u meču 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ukrstiti koplja sa tuzlanskom Slobodom.
12.08.2022. u 13:07
get url
text

Strateg Borca Nenad Lalatović ističe da ih očekuje jako težak meč protiv nezgodne Slobode koja juri prvu pobjedu u takmičenju.

– Mi smo kao domaćini izgubili od Sarajeva, a Tuzla City je igrala neriješeno sa Slobodom 0:0, a onda je Tuzla savlada Sarajevo sa 5:1. Zato sam i rekao da jako poštujem ovu ligu i da je dosta ujednačena, iz kola u kolo dokazuje da sam bio u pravo kada sam rekao da ovdje nema unaprijed upisanih ni bodova ni pobjeda jer svako može svakog da dobije – konstatovao je Lalatović, prenosi Mondo.

Teren na kome je Sloboda dočekala Tuzla City bio je u jako lošem stanju, ali Lalatović ističe da su uslovi isti kako za domaćina tako i za njegovu ekipu.

– Sloboda je pokazala da su itekako agresivan tim, išli su maksimalno na svaku loptu i što se kaže momci su stavili glavu tamo gdje mnogi ne bi nogu, tako da ih maksimalno respektujemo. Odlično su se branili na terenu koji je više bio prekriven zemljom nego travom, ali činjenica je da su oni nominalni domaćini u Banovićima kao i mi u Novom Gradu. To će na neki način biti olakšavajuća okolnost za nas, ali bez obzira na sve moramo od prvog minuta ući 200 posto u utakmicu i biti ti koji će postavljati glavu gdje niko drugi neće, probati spustiti loptu i tražiti prostor iza njihovih leđa te tako nametnuti svoju igru kako bi nastavili pobjednički niz i došli do nova tri boda.

Strateg tima iz Platonove ističe da je atmosfera u klubu na zavidnom nivou.

– Moram pohvaliti svoje momke, zadovoljan sam, ekipa se digla, jako i naporno su trenirali ova dva dana, atmosfera je odlična, ali isto tako znam da samo ovakvim napornim radom možemo biti još bolji i svi se nadamo da se iz Banovića vraćamo uzdignute glave.

Što se tiče povrijeđenih igrača Lalatović ističe da sa tim u ovom trenutku nema problema i da će mu svi biti na raspolaganju za sutrašnji meč.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.