open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Lalatović: Ukoliko pobijedimo bit ćemo na vrhu tabele, klub smo koji uvijek treba biti na tom mjestu
Borac će sutra u Bosanskom Novom od 17 sati ugostiti ekipu Leotara u meču sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
25.08.2022. u 13:54
get url
text

Banjalučani nakon pobjede u derbiju protiv Željezničara (2:1) ulaze puni samopouzdanja u ovaj duel, ali strateg crveno-plavih Nenad Lalatović upozorava da ne smije biti opuštanja.

– Igramo protiv Leotara koji je izgubio prošlu utakmicu, ali uvijek sam govorio da su ovo najteže utakmice koju su na papiru već dobijene jer svi od publike do medija očekuju da Borac dobije tu utakmicu, a sve osim toga će biti veliki neuspjeh. Veoma je teško pred te mečeve motivisati tim i izvući maksimum iz njega, ali znamo šta nas čeka, a to je veoma teška utakmica, jer Leotar se odlično brani, ima dobre igrače i trenera, jako dobro funkcioniše u defanzivnom bloku, igraju formaciju 3-5-2 gdje dva igrača ostaju gore a osam se brane, i ako nije vaš dan i ako se utakmica ne otvori onako kako ste planirali oni će držati tu nulu i onda ste u velikom problemu – istakao je Lalatović, prenosi Mondo.

Kormilar Borca dodaje da je najvažnije da se u njegove igrače ne uvuče nervoza.

– Najbitnije je otvorimo utakmicu na vrijeme, ali to će biti teško protiv ekipe koja se dobro brani i igra na polukontru i kontru, a vi ulazite u utakmicu u kojoj morate da pobijedite. Mi moramo biti sto posto motivisani kao što će siguran sam i oni biti protiv nas - dodao je Lalatović.

Strateg Borca ističe da se realizacija mora popraviti.

– Nadam se da nam se neće desiti Sloboda, gdje smo u analizi utakmice uočili da smo imali pet situacija od kojih su dvije teže promašiti nego dati, kao i protiv Želje gdje smo pri vodstvu 2:0 imali stopostotne šanse ali ih nismo realizovali.

Ukoliko rezultat ne bude išao u našu korist igrat ćemo posljednjih pola sata sa dva špica. Igramo prije svih ostalih i ukoliko pobjedimo bit ćemo na vrhu tabele makar na par sati, što mislim da i ja i moji igrači i navijači zaslužujemo jer smo klub koji uvijek treba biti u vrhu - zaključio je trener Borca

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.