open-navfaktor-logo
search
Sjajna Mostarka
Lana Pudar postala prvakinja BiH u svih šest disciplina u kojima je nastupila
Lana Pudar, najbolja bh. plivačica, nikada neće zaboraviti 2021. godinu.
31.12.2021. u 13:31
get url
text

Čudesna Mostarka koja ima 15 godina nastupila je na Olimpijskim igrama, a u decembru je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstu u Abu Dhabiju.

Posljednje nastupe u 2021. godine imala je Otvorenom prvenstvu BiH, gdje je bila dominantna u svim kategorijama u kojima je nastupila.

- Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine bilo je moje posljednje takmičenje u ovoj za mene po svemu posebnoj godini.

Prethodna dva dana nastupila sam u disciplinama koje nisam dugo vremena plivala na zvaničnim takmičenjima i zaista sam zadovoljna kako je to sve na kraju izgledalo.

Postala sam državna prvakinja u svih šest disciplina u kojima sam nastupila, a to su discipline; 100, 200 i 400 metara kraul, kao i 50, 100 i 200 metara leđno.

Postavila sam devet državnih rekorda od čega su četiri u apsolutnoj kategoriji (50m kraul, 100m kraul, 400m kraul, 50m leđno) i pet državnih rekorda u katogoriji juniorki (50m kraul, 100m kraul, 400m kraul, 50m leđno, 100m leđno). Također, osvojila sam i dvije srebrene medalje u štafetama 4x50m slobodno i 4×50m mješovito.

Sada slijedi kratki odmor i nakon toga kreću pripreme za novu plivačku sezonu. Znam da me očekuje vrlo težak i naporan rad u mjesecima koji su ispred mene, ali čvrsto vjerujem da najbolje tek slijedi i zbog toga se radujem novoj plivačkoj sezoni.

Ovom prilikom želim još jednom da zahvalim svima koji su bili uz mene, mom timu i mojoj porodici na ovom nevjerovatnom putovanju u 2021. godini. Nadam se da ćemo se svi zajedno još dosta radovati u narednoj godini.

Svim dragim ljudima u domovini i izvan nje želim sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu. Želim vam da budete zdravi, veseli i da vam se ispune sve želje, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu - poručila je Lana Pudar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.