open-navfaktor-logo
search
Kapiten Barce
Lažna fotografija Messijeve vile godinama kruži internetom, ovako ustvari izgleda dom Argentinca
Lionel Messi u utorak navečer postigao je svoj 700. pogodak u profesionalnoj karijeri, no on je njegovoj Barceloni bio dovoljan samo za remi u derbiju 33. kola La Lige protiv Atletico Madrida (2:2).
01.07.2020. u 18:44
get url
text

Argentinski fudbalski čarobnjak godinama pokušava da zaštiti svoju intimu, pogotovo intimu svog doma u Barceloni.

U svemu su mu neočekivano pomogle lažne vijesti o njegovom domu jer on uopće nije onakav kakvim se obično prikazivao na fotografijama.

Messi je čak dobio dozvolu od vlasti da se iznad njegove kuće zabrane letovi zarad zaštite životne sredine, što se nije dopalo predsedniku španske kompanije Vueling Javieru Sanchezu Prietu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

- Ne možete da preletite preko mjesta gdje Messi živi. To se ne dešava nigdje drugdje u svijetu - rekao je on.

Messi je još 2009. godine odlučio da se čitava porodica trajno preseli u Barcelonu, tačnije u Bellamaru, prestižnom i skupom predgrađu Castelldefelsa u Barceloni.

Kuće se u ovom oblasti ne prodaju za manje od 4,5 miliona eura, ali najbolje kuće se uglavnom prodaju za mnogo više. Od početka razvoja ove oblasti, zahvaljujući fudbalerima poput Messija, ona je postala najprestižniji i eksluzivniji dio grada.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@antonelaroccuzzo

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Nalazi se na oko 15 kilometara od Camp Noua i dobro je povezano sa Ciudad Deportiva Joan Gamper, gdje igrači treniraju. Mesi je kuću platio 1,8 miliona eura, ali je u nju uložio dodatnih šest miliona kroz renoviranje i prilagođavanja svom ukusu i potrebama porodice.

Prve Messijeve komšije su često pravile su dosta buke, rekao je jednom Ivan Rakitić. To je Argentinac riješio bez mnogo problema. Kupio je njihovu kuću i ostavio je da stoji prazna, nakon što su mu zaprijetili tužbom kada je pokušao da podigne zid.

Dugo vremena je internetom kružila lažna fotografija Messijeve vile, prema kojoj kuća izgleda Argentinca izgleda poput fudbalske lopte, što je demantovao otac Jorge Messi.

- U potpunosti negiram tu informaciju. Ni ja ni moj sin nismo kontaktirali čovjeka i ne znamo ko je to. Ne želimo da nam pravi kuću! - izričit je bio otac kapitena Barcelone.

 

Messijeva vila izgleda zapravo ovako:

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.