open-navfaktor-logo
search
Fotošopirani gost
Lažni milijarder na sastanak sa Dodikom putovao avionom Vazduhoplovnog servisa RS-a?
Ne samo da su Dodik i Cvijanović razgovarali sa lažnim milijarderom, nego je ovaj Vijetnamac, sudeći prema snimcima, dionicu od Sarajeva do Banje Luke prešao u avionu u vlasništvu institucije koju je osnovala Vlada RS-a
26.06.2019. u 16:00
get url
text
Cessna C500

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović sastali su se u junu ove godine sa lažnim milijarderom Mai Vu Minhom, kojeg su primili u svoje kabinete te sa njim razgovarali o navodnim investicijama u entitet RS.

Da se ne radi o "vijetnamskom milijarderu", otkrio je jedan bh. bloger, čiju su analizu, kojom u potpunosti demaskira cijelu priču, prenijeli gotovo svi mediji u BiH, osim onih koje direktno ili indirektno kontrolira Milorad Dodik.

Ne samo da su Dodik i Cvijanović razgovarali sa lažnim milijarderom, nego je ovaj Vijetnamac, sudeći prema snimcima, dionicu od Sarajeva do Banje Luke prešao u avionu u vlasništvu institucije koju je osnovala Vlada RS-a.

Radi se o avionu Cessna C500, registarskih oznaka E7-SBA. Prema podacima Registra civilnih aviona BiH, taj je avion u vlasništvu Vazduhoplovnog servisa RS-a.

Dakle, sudeći prema snimku, Dodik i Cvijanović ne samo da su primili lažnog milijardera u posjetu te sa njim razgovarali o navodnim investicijama, nego su ovom Vijetnamcu na raspolaganje stavili i avion za što ugodniji boravak u BiH. Ili je Vijetnamac ipak sam platio let? Ili je Cessna promijenila vlasnika? Sve su ovo pitanja na koja nema odgovora, kao što nema ni bilo kakve reakcije od Cvijanović i Dodika nakon što je afera o kojoj svi bruje dospjela u javnost. 

O susretu sa Dodikom i Cvijanović navodnog milijardera izvijestili su i vijetnamski mediji, o čemu svjedoče brojni snimci na YouTubeu. Nažalost, i na engleskom jeziku. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.