open-navfaktor-logo
search
Bivši "šef" Apotekara
Legenda Bundeslige stala u odbranu bivšeg Zmaja: Nije on kobasica!
Danas velike zvijezde imaju mnogo više mogućnosti da potpišu aktraktivne ugovore sa velikim klubovima, rekao je nekadašnji predsjednik Apotekara
01.07.2019. u 12:58
get url
text

Najavljena Bayernova ofanziva tokom ljetnog prijelaznog perioda je stala. Navijači njemačkog velikana su nervozni, a na udaru kritika je sportski direktor kluba i bivši bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić.

Rainer Calmund (70), nekadašnji predsjednik Bayer Leverkusena, zna da Salihamidžiću nije lako jer se istim ili sličnim poslom bavio 27 godina, tako da je stao u odbranu rođenog Jablaničanina.

- Uli Hoeneß i Karl-Heinz Rummenigge uvijek hvale Salihamidžića. I Jupp Heynckes i Peter Hermann su u razgovoru sa mnom jako pozitivno govorili o njemu. Nije Braco obična kobasica! Čak i ako se nekad ne izrazi perfektno, morate znati da on govori njemački, engleski, italijanski, španski i bosanski. Jednog takvog prvo morate pronaći - rekao je Calmun u odbrani Salihadmižića.

Zašto je sada Salihamidžiću teže sada raditi posao nekadašnji šef Apotekara objasnio je na zanimljiv način.

- Vremena su se promijenila. Nije više to tako da igrač ulazi u avion čim dobije poziv iz Bayerna. Danas velike zvijezde imaju mnogo više mogućnosti da potpišu aktraktivne ugovore sa velikim klubovima. Minhenski tim ima konkurenciju u izuzetno finansijski jakim klubovima - dodao je Calmund, te naglasio kako bi se kao ljubitelj Bundeslige jako radovao da Salihadmiždić i Bayern uspiju realizovati transfer Leroya Sanea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.