open-navfaktor-logo
search
Reket
Legendarni italijanski golgeter zbog 20.000 eura osuđen na tri i po godine zatvora
Miccoli je osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog iznude mafijaškim metodama
08.01.2020. u 22:02
get url
text

Legendarni italijanski napadač Fabrizio Miccoli, koji se proslavio igrajući za Palermo, provest će tri godine iza rešetaka i to zbog iznude. Njegova žaba na presudu iz 2017. godine je odbijena.

Fabrizio Miccoli

U Palermu je 2013. godine pokrenuta istraga protiv Miccolija zbog iznude. Meta je bio poduzetnik Andrea Graffagnini koji je bio vlasnik noćnog kluba — Paparazzi. U taj je klub, čini se, nešto uložio i Miccoli i kada ga je Graffagnini prodao Miccoli je tražio svoj dio, odnosno 20 hiljada eura. Budući da od toga nije bili ništa, Miccoli je zamolio Maura Lauricellu, sina siclijanskog mafijaša Antonina Lauricelle, da Graffagniniju "pokuca na vrata".

Četiri godine kasnije Miccoli je osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog iznude mafijaškim metodama. Uslijedila je žalba, ali je danas sud u Palermu potvrdio prvostepenu presudu.

Micoli je postigao 102 gola na 259 utakmica Serie A. Osim Palerma nastupao je za Perugiju, Juvnetus i Fiorentinu. Jedno vrijeme bio je na posudbi u Benfici. Karijeru je okončao na Malti, u ekipi Birkirkare.

Dvije godine je nosio dres reprezentacije Italije i u deset nastupa je dao dva gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.