open-navfaktor-logo
search
Rudari u krizi
Legendarni Raul sjeda na klupu Schalkea?
Fudbalski klub Schalke 04 razmišlja o smjeni aktuelnog trenera Davida Wagnera i dovođenju na njegovo mjesto Raula Gonzaleza, igračke legende Real Madrida i trenutno trenera B tima Kraljeva, prenosi Anadolu Agency (AA).
04.06.2020. u 10:39
get url
text

Raul, koji je dvije godine profesionalne igračke karijere proveo u Schalkeu, trener je Real Madrida Castille ili B tima slavnog kluba od juna prošle godine s kojim je postizao solidne rezultate u trećoj španskoj ligi.

Sada španski mediji javljaju da je Raul izuzetno ozbiljan kandidat za novog trenera Schalkea, koji se od nastavka sezone u Bundesligi nalazi u katastrofalnoj formi. Rudari su nanizali četiri uzastopna poraza i gotovo su ispali iz trke za plasman u Evropu, pa je i Wagnerova pozicija došla u pitanje.

Raul je za prvi tim Real Madrida igrao 16 sezona, od 1994. do 2010. godine, te osvojio tri Lige prvaka, dva Svjetska klupska prvenstva, Superkup Evrope, šest nacionalnih titula i četiri pehara u Kupu kralja. Potom je prešao u Schalke za koji je odigrao 98 takmičarskih utakmica i postigao 40 golova. Sa Rudarima je osvojio i Kup Njemačke.

Nakon dvije sezone u Bundesligi otišao je u katarski Al-Sadd, a karijeru je okončao 2015. godine u New York Cosmosu. Za reprezentaciju Španije nastupio je 102 puta uz 44 pogotka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.