open-navfaktor-logo
search
Rođeni Banjalučanin
Legendarni rukometaš: Da budem ljut na Kineza koji jede šišmiša?
Legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević ljut je jer je praktično kompletna rukometna sezona poništena.
02.05.2020. u 19:54
get url
text

Rođeni Banjalučanin svoju ljutnju objavio je svim navijačima Podravka Vegete, čiju ekipu trenira, ali i svim ostalim ljubiteljima rukometnog sporta.

- Ovih dana puno me ljudi zove i pita kako sam i kako se osjećam. Odgovor je – nikako. Osjećam se jadno i razočarano.

Na pitanje jesam li ljut, pitam ih na koga da budem ljut? Na Kineza koji jede šišmiša, Štab civilne zaštite, na EHF ili HRS? Poništili su cijelu sezonu odnosno sve utakmice. Samim time poništili su sve pobjede, sva putovanja i sve treninge koje smo odradili. Ali ipak ima tu mnogo stvari koje nam niko ne može poništiti niti oduzeti.

Niko ne može poništiti punu dvoranu Gimnazije Fran Galović i njihovu podršku koju su nam dali, niko nam ne može oduzeti ples i veselje igračica nakon pobjede, niko ne može poništiti pjesmu Kronikusa koji su bili tu za nas na svakoj utakmici.

Ima tu još puno stvari koje nam niko ne može oduzeti. Pobjeda pred domaćom publikom protiv velikog Vipersa, drugo poluvrijeme protiv Lokomotive gdje smo ih ostavili na pet postignutih pogodaka, pedeset golova koje smo zabili u Pločama ili osjećaj moći i zadovoljstva koji smo imali nakon utakmice u Thüringeru.

Podravka Vegeta više nikada neće istrčati na teren u ovom sastavu. Svim cura koje odlaze iz kluba hvala na svemu dobrom što su napravile za RK Podravku. Kada ovo ludilo prođe bit će tu neka nova Podravka Vegeta, neka drugačija Podravka Vegeta, ali Podravka Vegeta koja je od ove ekipe naučila puno.

Naučili smo da možemo, naučili smo da se ne bojimo nikoga i na tim temeljima nastavit ćemo raditi dalje. Trenutno sanjamo da ponovno zaigramo pred punom dvoranom i nastavimo pobjeđivati kao što smo to radili ove sezone - napisao je Saračević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.