Legende NBA lige ne prestaju hvaliti Jusufa Nurkića

Objavljeno: 12.04.17 u 10:50

Legendarni NBA košarkaš i član Kuće slavnih Charles Barkley, u emisiji Inside The NBA, komentarisao je play-off u kojem će Golden State kao prvoplasirana ekipa u Zapadnoj konferenciji igrati protiv osmoplasiranog Portlanda za koji nastupa bh. reprezentativac Jusuf Nurkić.

Charles Barkley očito jako cijeni Jusufa Nurkića FOTO: ARHIVA
Charles Barkley očito jako cijeni Jusufa Nurkića FOTO: ARHIVA

Nakon nedavnih pohvala Scottieja Pippena i Tracyja McGradyja, ovoga puta Nurkić pobrao nove komplimente i to čovjeka koji je zajedno sa Pippenom bio član originalnog američkog Dream Team koji je nastupio na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barceloni.

Barkley smatra kako bi naš košarkaš mogao biti ključ serije između Golden Statea i portlanda, odnosno pitanje je da li će se centar Trail Blazersa oporaviti na vrijeme.

Barkley je kazao kako bi ekipa iz Rip Cityja mogla upisati najamnje dvije pobjede na Ratnicima, dok se ostali u studiju nisu dijelili mišljenje legendarnog Sir Charlesa.

- Sve zavisi od njihovog centra, koji je trenutno van terena. On bi mogao biti ogroman problem za Warriorse. Ako bude zdrav, Portland će pobijediti najmanje dvije utakmice - istakao je Barkley, i tako dao kompliment bh. centru koji se oporavlja o povrede potkoljenice.

- McCollum i Lillard će igrati žestoko, oni ne vole igrače Golden Statea. Lillard je po mom mišljenju najpotcjenjeniji igrač u ligi - dodao je Barkley.

Biši košarkaš Phoenix Sunsa i Houston Rocketsa još jednom se osvrnuo na snagu koju Nurkić Portlandu daje ispod koševa.

- Mislim da su dosta blizu kada je riječ o bekovskim pozicijama, pitanje je imaju li u Portlandu centra koji može dominirati u reketu, a očigledno je da Nurkić može. Ipak, on je prije dvije sedmice slomio nogu, ne znam kako se možete za ovako kratko vrijeme oporaviti od takve povrede - zapitao se Barkley na kraju.