open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Leicester okrenuo Tottenham, VAR detektovao milimetarski ofsajd Auriera
Četiri minute prije kraja susreta James Maddison je pogodio za totalni preokret domaćeg sastava i veliku radost navijača
21.09.2019. u 15:25
get url
text

U zanimljivom duelu šestog kola engleske Premier lige bLeicester City je nakon preokreta savldao Tottenham, a susret na King Power stadion okončan je rezultatom 2:1.

Gosti su do prednosti stigli sredinom prvog poluvremena, tačnije u 29. minuti, kada je Harry Kane dodavanje Son Heung-Mina pretvorio u 0:1. Bio je to i konačan rezultat prvog dijela igre, iako je u 41. minuti kapiten gostiju imao još dobru priliku da udvostruči prednost prošlosezonskog finaliste Lige prvaka.

Vrijedi spomenuti da je u 17. minuti utakmice ponište pogodak domaćem sastavu poslije intervencije iz VAR sobe.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imale su Lisice, no Paulo Gazzaniga koji mijenja Hugu Llorisa odličio je odbranio udarac Jamieja Vardyja. Samo dvije minute kasnije Heung-Min je bio neprecizan na drugoj strani.

U 65. minuti ponovo se zatresla mreža Leicestera, strijelac je bio Serge Aurier, no slavlje mu je pokvarila "dojava" iz VAR sobe, a gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Nakon 1:1 u poništenim golovima, uskoro je na semaforu stajao isti rezultat. Naime, Samo četiri minute nakon što je Spursima poništen pogodak Lisice su izjednačile, a strijalc je bio Ricardo Pereira.

I nije to bilo sve od Leicesterac za danas. Četiri minute prije kraja susreta James Maddison je pogodio za totalni preokret domaćeg sastava i veliku radost navijača.

Osim što je gostima iz Londona nanio drugi ovosezonski poraz, Leicester City je zahvaljujući današnjoj pobjedi makar nakratko izbio na drugu poziciju premierligaške tabele sa 11 osvojenih bodova.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali golove sa ovog susreta možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.