open-navfaktor-logo
search
Najbolja bh. biciklistkinja
Lejla Njemčević zauzela drugo mjesto na Svjetskoj maraton ranking listi
Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević nakon zadnjeg upisa bodova napredovala je za dvije pozicije na UCI Svjetskoj ranking listi u maraton disciplini.
15.06.2022. u 12:10
get url
text

Naša biciklistkinja se plasirala na drugo mjesto Svjetske ranking liste i time ostvarila najbolji plasman u historiji Bosne i Hercegovine. Trenutno vodeća na UCI ranking listi je Švicarka Ariane Luthi sa 1.570 bodova, na drugom mjestu je Lejla Njemčević sa 1.479 bodova, dok je na trećem mjestu Katazina Šošna iz Litvanije sa 1.441 bodom.

Da se naša takmičarka nalazi u sjajnoj formi pokazuje podatak da je u ovoj sezoni upisala dvije pobjede na utrkama Svjetskog kupa, dok su do kraja sezone ostale još četiri utrke Svjetskog kupa i sigurno da je jedan od ciljeva naše takmičarke zauzeti prvo mjesto na Svjetskoj ranking listi.

Naša biciklistkinja se trenutno nalazi u Češkoj gdje je u nedjelju očekuje Evropsko prvenstvo, a pred takmičarima je izuzetno zahtjevna staza u dužini od 90 kilometara sa 2.000 metara visinskog uspona. Sve favoritkinje su potvrdile učešće tako da će gledaoci moću uživati u ovogodišnjem izdanju Evropskog prvenstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.