open-navfaktor-logo
search
Menadžer Celtica
Lennon ne prihvata ulogu favorita, izdvojio najopasnijeg igrača Sarajeva
Trener škotskog velikana priznao je kako u ekipi nema stresa i pritiska te da su njegovi fudbaleri izuzetno raspoloženi pred sutrašnju utakmicu
08.07.2019. u 20:50
get url
text

Fudbaleri škotskog prvaka Celtica sutra će istrčati na travnjak Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" u meču prvog pretkola Lige prvaka, protiv Sarajeva koji počinje u 19.45 sati, koji neće biti baš jednostavan za goste, tako makar smatra njihov trener Neil Lennon.

- Sarajevo će biti težak protivnik kojeg dosta respektujemo. Ipak, su oni prvaci svoje države, tako da ne bih baš olako prihvatio ulogu favorita. Ne želim reći da smo favoriti jer vjerujem da nas očekuju dvije teške utakmice - kazao je menadžer Celtica Neil Lennon, te priznao da je za njega i njegove izabranike ovosezonska kampanja u Ligi prvaka izuzetno važna.

- Želimo li se domoći grupne faze Lige pred nama je osam utakmica, a mi želimo ići stepenicu po stepenicu - dodao je Lennon.

Trener škotskog velikana priznao je kako u ekipi nema stresa i pritiska te da su fudbaleri izuzetno raspoloženi pred sutrašnju utakmicu.

- Nećemo imati vremena da uživamo u bilo kojoj fazi takmičenja. Vjerujem da će sutra biti dosta napeto, ali ne i neprijateljski - kazao je strateg škotske ekipe koji je kazao kako vjeruje da njegova ekipa ima kvalitet za grupne faze, ali da bi joj još dobro došlo nekoliko pojačanja.

Celtic će se suprotstaviti Sarajevu bez obavljenog treninga na travnjaku koševskog stadiona, što baš i nije česta praksa gostujućih ekipa. Lennon je objasnio i zašto su njegovi izabranici propustiti zvanični trening.

- To je neka rutina na koju je ekipa navikla i to nismo željeli mijenjati. Trenirali smo prije polaska u Sarajevo - rekao je Lennon.

Osim što je kazao da njegov tim ne prihvata ulogu favorita Lennon je poručio da će njegov tim pokušati ostvariti dobar rezultat za revanš u Glasgowu.

- Bit će teško ali ćemo se potruditi ponijeti "nešto" za revanš. Ipak, ništa ne uzimamo zdravo za gotovo. Mislim da je Ahmetović najopasniji igrač Sarajeva - naglasio je Lennon.

Na kraju je trener Celtica prokomentarisao i ponajbolje bh. fudbalere.

- Imate fantastične igrače poput Džeke i Pjanić, reprezentacija vam je dobra. Da nije tako ne bi igrala na Svjetskom prvenstvu. Izuzetno poštujem fudbalere iz BiH - kazao je Lennon na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.