Haos u Krajini

Letjele flaše, šipke, kamenice, povrijeđen veći broj migranata i trojica policajaca

Objavljeno: 05.06.2019. u 12:18 Autor: M. M.

Uhapšeno je oko 20 osoba, a najmanje za šest od njih je u saradnji sa Službom za strance u BiH dogovorena deportacija sa područja ovog kantona i eventualno sa teritorije BiH

FOTO: SCREENSHOT

U privremenom migrantskom centru "Miral" u Velikoj Kladuši tokom protekle noći izbili su neredi između migranata, koji su vrlo brzo prerasli u masovnu tuču u kojoj je učestvovalo oko stotinu osoba.

Kako je za Faktor potvrđeno iz MUP Unsko-sanskog kantona, zaštitari koji rade na osiguranju ovog objekta oko sat poslije ponoći su se obratili policiji u Velikoj Kladuši i naveli da je unutar objekta "Mirala" došlo do sukoba većeg broja migranata, njih oko stotinu, te da oni ne mogu izaći na kraj s njima.

Odmah je reagovala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala uspostaviti red i mir unutar objekta.

 

Tuča Migranata Miral 05.06

Posted by Amel Melkić on Wednesday, June 5, 2019

– Dolaskom policijskih službenika odmah je došlo do fizičkog napada veće grupe migranata na pripadnike policije koji su staklenim bocama, kamenicama, metalnim šipkama nasrnuli na pripadnike policije te su policiju onemogućili u njihovom radu. Nakon toga, na mjesto događaja upućena su dodatna pojačanja iz policijskih stanica Velika Kladuša i Cazin, te je negdje oko 4.30 uspostavljen red i mir unutar samog objekta – kazao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Kako je naveo, uhapšeno je oko 20 osoba, a najmanje za šest od njih je u saradnji sa Službom za strance u BiH dogovorena deportacija sa područja ovog kantona i eventualno sa teritorije BiH.

- Vidjet ćemo da li će taj broj eventualno biti i veći, zasad je toliko. Ovih 20 uhapšenih se smatraju inicijatorima ovog sukoba, koji je zasad pod kontrolom, ali se nikad ne zna. Naši službenici su još na terenu i nadgledaju situaciju - kazao je Šiljdedić. 

 

Tuča Migranata Miral

Posted by Amel Melkić on Wednesday, June 5, 2019

U ovim sukobima povrijeđen je veći broj migranata i trojica policajaca. 

- Riječ je o lakšim povredama nanesenim ovim predmetima koje su bacali. Jedno policijsko vozilo je oštećeno - kazao je Šiljdedić. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije