open-navfaktor-logo
search
Folklor iz Mostara
Licemjerni Plemići: Zrinjski žali zbog prekida fudbalske sezone, a nije želio igrati Kup BiH
Mostarski Zrinjski jedini je fudbalski klub od četiri polufinaliste Kupa Bosne i Hercegovine (uz Željezničar, Široki Brijeg i GOŠK) koji nije želio potpisati inicijativu za odigravanje najmasovnijeg takmičenja ukoliko se prekine Premijer liga BiH.
02.06.2020. u 14:58
get url
text

Inicijativu je pokrenuo Široki Brijeg početkom maja kada je postalo izvjesno da će iz entiteta RS stići opstrukcije kako bi se Borcu osigurala četvrta pozicija i Evropa, potpisali su Željo i GOŠK, ali ne i Zrinjski.

Mjesec kasnije licemjerni Plemići na svom Facebooku žale što "nisu u prilici osvojiti oba trofeja".

- Nakon službene potvrde Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH da sezona 2019/2020. neće biti nastavljena i završena prema propozicijama takmičenja, Zrinjski želi izraziti razočaranje takvim epilogom.

Osim što je takav stav jedini logičan, pravedan i sportski, naše razočaranje je još veće iz razloga jer smo ovakvom odlukom ostali bez prilike za nastavkom borbe za oba trofeja - Zrinjski je u trenutku prekida bio trećeplasirani klub prvenstvene utrke i sudionik polufinala Kupa BiH, ali i zbog činjenice što odluka o prekidu vrijeme bez službenih utakmica produžuje na gotovo pet mjeseci.

Nadalje, Zrinjski poštuje donesenu odluku da se tabela BH Telecom Premijer lige u trenutku prekida ovjeri kao konačna, ali uz naglasak da ima puno objektivnih manjkavosti s obzirom na to da se morao odigrati još jedan kompletan krug prvenstva.

Iskreno, drugačiji stav smatrali bismo licemjernim, jer razloge zašto u trenutku prekida nismo bili na liderskoj poziciji, kao i uvijek, moramo tražiti u vlastitim redovima - poručili su iz Zrinjskog.

Jasno je vjerovatno i Mostarcima da bi se sezona u Premijer ligi BiH nastavili pod uvjetom da je nastavljen Kup, ali bi tada Borcu "visila" Evropa. Stoga su, vjerovatno i odbili inicijativu Širokog Brijega...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.