open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Lideri Demokratskog fronta pušteni iz pritvora
Crnogorsko tužilaštvo Andriju Mandića, Milana Kneževića i Miluna Zogovića terete za napad na službenu osobi i sprečavanje službene osobe u obavljanju dužnosti
28.12.2019. u 10:15
get url
text
Andrija Mandić

Lideri crnogorske političke stranke Demokratski front Andrija Mandić i Milan Knežević i zastupnik u crnogorskom parlamentu Milun Zogović pušteni su jutros iz pritvora, objavio je Demokratski front na svojoj Facebook stranici.

Crnogorsko tužiteljstvo Mandića, Kneževića i Zogović terete za napad na službenu osobi i sprečavanje službene osobe u obavljanju dužnosti.

Svoj trojici stavlja se na teret da su napali predsjednika parlamenta Ivana Brajovića, odnosno sprječavali ga da radi.

Incident u crnogorskom parlamentu dogodio se prije dva dana prilikom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Zakonom je predviđeno da se državi vraćaju vjerski objekti i zemljište koje vjerske zajednice koriste na teritoriju Crne Gore, a za koje se utvrdi da su izgrađeni sredstvima države ili su bili u njezinom vlasništvu do 1. prosinca 1918. godine.

Prijedlog je podržala Crnogorska pravoslavna crkva koja smatra da će njime biti vraćena imovina prepisana Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, dok se zakonu oštro protive Srpska pravoslavna crkva i prosrpske stranke u Crnoj Gori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.