Liga prvaka: Sevilla čeka United u direktnom prijenosu na OBN-u

objavljeno: 21.02.2018. u 14:46

U osmini finala Lige prvaka susrest će se Manchester United i Sevilla. Večer Lige prvaka na OBN-u počinje u 20:25 sati emisijom koju vodi Adrijana Kurtišaj.  

Iako utakmica nije ni odigrana klubovi su već započeli svoj dvoboj i to ulaznicama. To bi trebalo zagrijati i atmosferu na stadionu, a oba tima traže spas sezone kroz Ligu prvaka jer su u domaćim prvenstvima već izgubili utrku za prvaka. Ova dva kluba zajedno imaju 11 evropskih trofeja. United je osvojio tri naslova evropskog prvaka, Kup pobjednika kupova, Evropsku ligu i evropski Superkup, dok je Sevilla pet puta osvojila Kup Uefa/Evropsku ligu, te evropski Superkup.

Mourihnov tim igra jako promjenjivo u ovoj sezoni, ali i Sevilla je pokazala kako ova sezona nije baš njihova. To daje mnogo prostora za oba tima da se nadaju prolasku, ali donekle garantira i jako uzbudljivu utakmicu. Španci će na domaćem terenu učiniti sve da u Manchester odu neporaženi. Mourihno želi također cijeli plijen nakon osporavanja u zadnje vrijeme. Najveća je dvojba hoće li nastupiti Paul Pogba? Šuška se da hoće, iako je u blagom sukobu sa trenerom.

Kome će uspjeti prvi dio okršaja okrenuti u svoju korist pogledajte u direktnom dvoboju na OBN-u u 20:37 sati, uz komentar Sabahudina Saše Vugdalića i Adisa Hadžića.